Combineer 2 Producten & Gebruik Code: COMBO5| Gratis verzending vanaf €100,00!

Tips en Tricks voor een lekker bakkie

Tips en Tricks voor een lekker bakkie

Tips en Tricks voor een lekker bakkie

We hebben de herbruikbare cup ontwikkeld zodat je vanaf je eerste bakkie kan genieten van heerlijke en eerlijke koffie. Toch kan het wel eens voorkomen dat het niet direct lukt om het gewenste resultaat te behalen. Maar maak je geen zorgen! Met deze tips zet ook jij binnen no-time een heerlijk bakkie met de herbruikbare cup.

Bij het zetten van een espresso met onze cup zijn er drie primaire onderdelen die invloed hebben op het resultaat. Stampen, koffiemaling en de hoeveelheid koffie. Door te experimenteren met deze drie onderdelen ontdek je hoe je een perfecte espresso maakt!

Stampen

Hoeveel druk je uitoefent met de stamper heeft grote invloed op het eindresultaat. Omdat de hoeveelheid druk die je moet uitoefenen verschilt per koffie en koffiezetapparaat raden we aan om hier een aantal keer mee te experimenteren.

Koffiemaling

We raden fijn gemalen koffie aan bij het gebruik van De herbruikbare cup. Als je koffie fijn gemalen is (zoals espresso blends vaak zijn) druk de koffie dan niet te hard aan met de stamper. Mocht er water uit je machine druppelen bij het gebruik van De herbruikbare cup duidt dit er vaak op dat de koffie te hard is aangestampt en het water er niet doorheen kan. Je kan experimenteren met verschillende manieren van aanstampen. Soms is enkel het opdrukken van de deksel al genoeg druk om heerlijke koffie te maken.

Naast fijn gemalen koffie kun je de herbruikbare cup ook vullen met grovere koffiemaling. Zelf hebben wij ervaren dat dit vaak een wat minder sterke koffie als gevolg heeft. Het kan echter zijn dat het voor jou een perfect bakkie maakt!

Naast een fijne koffiemaling raden we een dark roasted koffie aan. Door koffiebonen te gebruiken met een sterke smaak krijg je ook een sterkere espresso. Dit heeft onze persoonlijke voorkeur omdat wij van sterke koffie houden. Dit kan voor jou natuurlijk anders zijn!

Hoeveelheid koffie

Het beste resultaat krijg je met de herbruikbare cup als je deze niet volledig tot de top met koffie vult. Dit is omdat als de cup helemaal tot de top gevuld is met koffie het lastiger is het water om er doorheen te stromen. Het best is om de cup tot net iets onder de rand te vullen (nadat het is aangestampt). Als je een sterkere koffie wilt zetten is het mogelijk om de cup te vullen met meer koffie. Let er dan wel op dat er geen water langs gaat stromen.

Doorlooptijd Nespresso Machine's

Het komt wel eens voor dat de doorlooptijd van je Nespresso machine langer is dan optimaal is voor een sterke espresso. Hierdoor kan je koffie waterig worden, en dat willen we niet! Gelukkig is er een eenvoudige oplossing om de doorlooptijd van je machine aan te passen zodat ook jij een heerlijke espresso kunt zetten met De herbruikbare cup!

Het instellen van de doorlooptijd van een Nespresso machine gaat als volgt:

  • Zet een glas of mok onder je Nespresso machine (om het water op te vangen)
  • Druk vervolgens op de afgifte knop zodat de machine begint met opwarmen
  • Wacht tot de machine is opgewarmd
  • Druk de afgifte knop in en houd deze ingedrukt terwijl het water begint te lopen
  • Zo lang je de afgifte knop ingedrukt hebt zal het water blijven lopen
  • Wanneer je de afgifte knop loslaat is de doorlooptijd ingesteld op hoe lang je de knop ingedrukt hebt gehouden
  • Test de perfecte doorlooptijd voor een sterke espresso (bij ons werkt 20-25 seconden het best)

Schoonmaken van de herbruikbare cup

Als je de herbruikbare cup hebt gebruikt pas dan op met vastpakken, de cup zal warm zijn. Als de cup afgekoeld (in ongeveer 1 a 2 minuten) is kun je hem pakken en de koffie verwijderen. Als de koffie hard aangestampt is kan het helpen om er wat water op te laten stromen.

De cup past niet

Soms (meestal als er teveel koffie in cup zit) sluit de machine niet na het plaatsen van de cup. Een simpele oplossing is een beetje duwen aan de andere kant dan waar de dop zit. Zoals weergeven in de afbeelding hieronder. Zorg er de volgende keer voor dat de dop er goed oppast door wat minder koffie te gebruiken.


Andere Berichten: